keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kuinka kaikki alkoi?

Olen 21-vuotias nainen Jyväskylästä. Opiskelen palvelujen tuottamista ja johtamista Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa ja samanaikaisesti työskentelen myyjänä askarteluliike Tiimarissa. Olen aina ollut urheilullinen ja harrastanut erilaisia urheilulajeja, kuten yleisurheilua ja tanssia. Tällä hetkellä pelaan lacrossea Jyväskylä Lacrosse Club ry:n naisten joukkue Queensissä. Urheilullisuuden takia olenkin aina ajatellut, että jos otan koiran, sen on oltava sellainen rotu, jonka kanssa pääsee liikkumaan ja harrastamaan.

Olemme avomieheni kanssa haaveilleet pitkään omasta koirasta ja muutama vuosi sitten rakastuimme rotuun nimeltä Shetlanninlammaskoira. "Shelttejä" näkyi jonkin verran lenkkipoluilla ja ne saivat minut aina sössöttämään kauniilla ulkomuodollaan ja siroilla kasvonpiirteillään. Aloimme tavoittelemaan unelmaamme askel kerrallaan. Edelliseen asuntoomme ei saanut ottaa eläimiä, vaikka seutu olisi muuten ollut suorastaan täydellinen koiralle. Suuri askel olikin muutto suurempaan asuntoon Jyväskylän keskustaan. Vaikka seutu ei olekaan koiralle täydellinen, asunto mahdollisti koiran ottamisen.

Muuton jälkeen aloimme etsimään kenneleitä netistä. Huomioni kiinnitti eräs kennel, johon otin yhteyttä. Yritin kirjoittaa kattavan, rehellisen ja monipuolisen sähköpostin. Onneksi meillä synkkasi heti tosi mukavasti kasvattajan kanssa. Olimmekin sitten yhteyksissä koko kevään ajan, pentusuunnitelmien edetessä ja lopulta muuttuessa täydeksi todeksi.

Pentue syntyi 14.7.2012. Eräänä päivänä loppukesästä saimme tietää, että yksi kolmesta sheltinpennusta tulisi olemaan meidän. Miten ihana tunne olikaan saada noin onnellisia uutisia! Haimme kahdeksanviikkoisen Cardiwe's Bring Me Harmonyn eli Sofin luoksemme syyskuun 8. päivä. Nyt Sofi on kolmen kuukauden ikäinen, reipas ja suloinen sheltinpentu. Vaikka nimen valinta olikin hankalaa, voidaan nyt todeta Sofin olevan täydellinen nimi juuri tuolle pennulle!

Haluan vielä kerran kiittää Sofin kasvattajaa, Heidi Ruohoa, unelmamme toteuttamisesta ja kaikesta tuesta sekä Sofin loistavasta kasvatuksesta! Sofi on ehdottomasti elämäni koira ja tulee aina olemaan. Minulla ei koskaan aiemmin ole ollut omaa koiraa, joten kaikki koiran kasvatukseen ja kouluttamiseen liittyvä on minulle uutta ja ihmeellistä. Toivottavasti tästä blogista pystyvät hyötymään kaikki ne muutkin, joilla nyt on tai jotka ovat ottamassa ensimmäisen oman koiranpentunsa. Minä tulen varmasti olemaan elävä esimerkki siitä, mitä kannattaa tai ei kannata tehdä. Jotain opin varmasti kantapään kautta, mutta uusia asioita tulen varmasti oppimaan mielettömästi, olen nyt jo oppinut! Onneksi ystäväpiirissäni on paljon koiranomistajia ja olen saanut paljon vinkkejä ja apua heiltä. Blogin perustin pääasiassa siksi, että kasvattaja ja kaikki Sofin tutut saavat kätevästi lukea kaikki meidän kuulumisemme. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti