torstai 14. helmikuuta 2013

Sofi & Pelottavan esteen ylitys

Heipparallaa kaikille! Eilen olikin jo pentukoulun seitsemäs kontaktikerta. Tunnin teemana oli seuraaminen ja siihen kuuluvat liikkeet, kuten kääntyminen oikealle, kääntyminen vasemmalle, täyskäännös, vauhdista seisominen, vauhdista maahanmeno ja esteen ylittäminen.

Jo viime viikolla pentukoulussa oli tehtävä, jossa koiran oli noudettava oma lelu esteen yli hyppien. Jo silloin Sofilta ei tuo tehtävä onnistunut. Tällä viikolla seuraamisharjoituksessa koiran olisi pitänyt hypätä esteen yli, mutta Sofi ei suostunut, vaan yritti kaikin keinoin kiertää esteen. Homma onnistui, kun minä menin esteen yli edeltä ja Sofi seurasi perässä. Jouduin siis joka kerta itse menemään pentuni kanssa esteen. En tiedä miksi Sofi pelkäsi sitä viatonta estettä! Tunnin päätteeksi pyysinkin kouluttajalta jos saisimme vielä tutustua esteeseen. Kävelimme sitten muutamia kertoja estettä edestakaisin, ja lopulta Sofi jo ryntäili sen yli melkoisella vauhdilla! Loppukokeessakin on sitten yksi estetehtävä, joten toivottavasti tuo seuraamisharjoitus onnistuisi meiltä jatkossa.

Tunnilla järjestettiin jo eilen koe, jossa koirien piti suorittaa maahanmeno perusasennosta ja pysyä maassa samalla kun kouluttaja otti aikaa sekuntikellolla. Sitten koe toistettiin. Arvatkaas kuka pysyi ainoana koirana paikallaan määrätyn ajan molemmilla kerroilla? Sofihan se! Jännää, miten jotkut harjoitteet ovat tietyille koirille niin helppoja ja toiset taas eivät. Koiratkin ovat yksilöitä aivan kuin me ihmiset.

Tässä kuvapläjäys järvenjäältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti