torstai 20. kesäkuuta 2013

Sofi & Furunkuloosi

Taas meillä on huonoja uutisia! Eräs ilta viime viikolla ihmeteltiin, kun Sofin murtuneena olleen tassun 2. ja 3. varpaiden väliin oli ilmestynyt väritön, vesikeloa tai paisetta, muistuttava rakkula. Seuraavana aamuna rakkula olikin puhjennut, ja tilalla oli erittäin punoittava ja hieman märkivä alue. Soitettiin sitten eläinlääkäriin ja taas kerran lähdettiin viemään Sofia sinne vierailulle. Ai että, Sofi-parka.

Eläinlääkärissä todettiin, että tassuun oli puhjennut furunkuloosimuutos, eli suomeksi käännettynä jonkinlainen ihotulehdus. Hoito-ohjeet tulehdusta varten olivat seuraavanlaiset: 2-3 kertaa viikossa antiseptinen shampoopesu, muina välipäivinä puhdistusaineella putsaus sekä joka päivä hoitavan voiteen käyttöä. Lisäksi Sofille määrättiin kolmen viikon antibiootit.

Tulehdus näytti tältä.


Tästäpä on siis kulunut viikko ja tassu näyttää jo nyt erittäin hyvältä. En usko, että ihan kolmea viikkoa tarvitsee antibioottia antaa, mutta saa nähdä. Pian saakin jo varata kontrolliajan molempia "onnettomuuksia" ajatellen, molempiin tapauksiin kun kuului kontrollikäynti.

Sofi sorsia vahtaamassa.

Sofi saattaa vaan istahtaa kävelytielle ja alkaa tuijottelemaan sorsien touhuja. :)

Toinen suuri uutinen on, että Sofilla on alkanut JUOKSUT! Viime viikolla nekin siis. Tyttö on aikas hassunäköinen, kun sille on laitettu sekä juoksupöksyt että kauluri. Kauluri siis sen takia, ettei Sofi pääse nuolemaan tulehdusaluetta ollessaan yksin. Nopeasti onneksi kauluriinkin taas tottui ja juoksuhousut eivät tuottaneet ongelmia lainkaan.

Miten surkeana toinen voikaan olla! Kauluri päässä ja juoksupöksyt jalassa. Edessä kasa lääkäristä saatuja hoitotuotteita.

Huomenna starttaakin Sofin ensimmäinen keskikesän juhla eli juhannus. Luvassa on toivottavasti mukavaa hellesäätä ja luonnon helmassa rauhoittumista. Tai saas nähdä onko se tuon touhupepun kanssa nyt niin rauhallista, hiihii! Ehkä jopa sitä uintiakin kokeillaan. Siitä sitten lisää ensi kerralla.

Mahtavaa juhannusta kaikille !!! :)

Sofin paras ystävä, Suomenlapinkoira Nappi.


Tytöt vetelee samasta lelusta! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti