sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Sofi & Synttäriviikonloppu

Tasan vuosi sitten tähän maailmaan syntyi kolme ihanaa pientä karvapalloa – shetlanninlammaskoiran pentua. En vielä silloin ollut varma, saisinko joskus omistaa niistä yhden. Niin kuitenkin kävi. Olin maailman onnellisin ja iloisin, kun kasvattaja kertoi antavansa yhden pennuista meille. Saatuamme varmistuksen, että juuri "Raitanaama" olisi se meidän pienokaisemme, aloimme kuumeisesti keksimään pennulle sopivaa nimeä.

"Raitanaama" eli Sofi ihan pienenä pallona. <3 Kuva on kasvattajalta.


Vuoteen on mahtunut niin paljon kaikenlaistaa, ja tänään minun oman shetlanninlammaskoirani syntymästä on kulunut tasan vuosi. Toivottavasti tämä ensimmäinen synttäripäivä on ollut mitä ihanin, hauskin ja mahtavin! Sofi on aivan mahtava shelttityttö, jolla on mahtava luonne ja joka on aina niin reipas ja nopea oppimaan. Paras mahdollinen yksilö juuri minulle, rakastan sinua söpöläinen! <3

Sofi ei ole minulle pelkkä koira tai lemmikki. Se on tärkeä ystävä ja perheenjäsen. Vaikka minulla olisi ollut kuinka pitkä ja raskas päivä takana töiden tai opiskeluiden parissa, kotiovea avatessani tiedän, että sekunnin päästä tulen olemaan paremmalla tuulella. Aina olen siihen voinut luottaa, sillä Sofi on aina eteisessä yhtä iloisena vastassa tervehtimässä. Se tyttö on aina osannut piristää henkilön kuin henkilön, niin ihmisrakas se on!

Sofin kanssa olen myös oppinut paljon itsestäni. Olen saanut paljon energiaa Sofin seurasta ja sen kanssa touhuamisesta. Muistan erään talvisen pakkasillan, kun pimeässä juoksenneltiin Sofin kanssa järvenjäällä ja tajusin, miten onnellinen olen.

Sofin ensimmäinen vuosi ei kuitenkaan sujunut ongelmitta. Vasemman etutassun murtuma vei monta viikkoa aikaa leikeiltä ja touhuilta. Tyttö kerkesi tylsistyä jalassa roikkuvaan pakettiin ja täristä pelosta monen monta kertaa eläinlääkärin pöydällä. Olen siitä niin pahoillani, ettei Sofi saanut elää koko pentuaikaansa täysillä leikkien ja riehuen niin kuin olisi kuulunut, mutta toivottavasti meillä on monen monta vuotta aikaa korvata tämä asia.

Synttäripäivän kunniaksi Sofi sai lahjaksi kaksi uutta lelua ja uuden bling bling -nahkapannan, ruokapuolta unohtamatta. Sujautin iltaruoan sekaan hieman harvinaista herkkua - terveellisiä rasvoja sisältävää kalaa!

Synttärisunnuntai meni Sofilla vähän rennommissa merkeissä, lienee helle ja eilinen menopäivä tehnyt tehtävänsä. Menopäivä eli lauantai oli siis seuraavanlainen: Ajelimme Sofin kanssa Eräjärvelle kauan odotettuun kasvattitapaamiseen! Kasvattaja Heidi Ruoho oli järjestänyt aivan mielettömän kivan päivän hänen A- ja B-pentueilleen lammaspaimennuksen merkeissä. Täytyy sanoa, että Sofi ylitti kaikki odotukseni, sillä aavistelin etukäteen Sofin pelkäävän lampaita ja juoksevan vain karkuun tai muuten vain kiinnostuvan jostain aivan muusta (kuten esimerkiksi ruohikon syömisestä), mutta ihan hienostihan tyttö jo vähän pääsi jyvälle paimennushommasta. Jotain viettiä sillä siis on!Hihii, kyllä nuo otukset taisivat vähän Sofia kiinnostaa.
Paimennus oli ihan huippukokemus sekä Sofille että minulle, ja oli myös mukavaa tavata ensimmäistä kertaa Sofin siskot ja niiden omistajat. Sofikin sai tutustua siskoihinsa sekä äitiinsä. <3 Kiitos kaikille teille osallistujille!

Koko perhe! Sofi, Siri, Lilo ja Siru.

Illalla Eräjärven reissun jälkeen käytiin vielä Muuramessa moikkaamassa Nappia. Tehtiin semmonen pieni reipas lenkki Napin ja Sofin kanssa. Pitkän päivän jälkeen maistui iltaruoka ja uni tuolle synttärisankarille.

Pakollinen synttäripäivän yhteiskuva!

Kiitos Sofi kun tulit minun elämääni! <3 1 kommentti:

  1. Ihana tarina ihanasta Sofi-tytöstä :)On aina tosi mukava mennä Sofia tapaamaan, kun tietää, että jälleennäkemisen riemu on rajatonta! Mukavaa kesää Sofille <3

    Jaana-"mummo"

    VastaaPoista