sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sofi & Villapaita

Sofi täytti eilen lauantaina tasan 16 viikkoa, jonka kunniaksi otimme neidistä mitat - pituuden ja painon.

Säkäkorkeus 33 cm
Paino 4,6 kg

Juttelin kasvattajamme Heidin kanssa noista Sofin mitoista, kun on tyttö kasvanut niin hurjaa vauhtia. Pitkien ja erittäin hoikkien koipien ansiosta meidän shelttineiti muistuttaa jotain bambin poikasta, hihii! Toivottavasti tuo kasvu hiljenee ja pysyy hillityissä mittasuhteissa, ettei Sofi venähdä liian isoksi.

Tuon 16 viikon iän kunniaksi Sofi pääsee jälleen myös eläinlääkäriin rokotettavaksi ensi tiistaina. Toivottavasti tämä reissu menisi yhtä hyvin kuin viime kerralla!Tällä kuluneella viikolla Sofin kanssa on harrastettu paljon ihan perusjuttuja, jotta silmäterämme tottuisi täysin meidän arkeemme ja rytmeihimme. Todella kivasti on sujunutkin, pissojakaan ei ole tullut sisälle enää juuri ollenkaan. Paitsi viime yönä Sofilla oli jostain syystä masu sekaisin, niin oli kurakakkaa sitten levähtänyt lattialle. Tänään onneksi masu taas toimi normaalisti.


Semmoisena uutena piristävänä juttuna ollaan käyty Sofin kanssa seikkailemassa koirien uimapaikalla, oikeastaan melkeimpä päivittäin. Uimapaikalle on meidän kämpiltä tosi lyhyt matka, joten sinne reippailu menee lämmittelystä. Uimapaikka on ihana, luonnonläheinen ja nätti paikka Jyväsjärven rannalla puiden katveessa. Sinne on aidattu alue, jonne oman koiransa voi päästää vapaaksi. Paikka on ollut kyllä erittäin positiivinen yllätys, sillä se on aika suuri ja juuri sellainen ihana "luonto kaupungin keskellä".

Sofi on saanut siellä päästellä höyryjä sipsuttelemalla ympäriinsä ja tutkimalla jokainen kannonkolon ja oksanpätkän. Olen myös heitellyt Sofille palloa ja yrittänyt epätoivoisesti kuvailla siinä epäonnistuen. Sofi on niin niin vikkelä, ettei kuvailusta tahdo tulla mitään. Nyt on tainnut iskeä vieläpä uhmaikä meidän lapselle, kun ei oikein malta emäntäänsä kuunnella tuolla uimpaikalla, siellä on niin paljon muiden koirien hajuja ja mielenkiintoisia paikkoja. Sen takia juuri olen jankannut ihan perusjuttuja siellä, että saan opetettua Sofin kuuntelemaan mua täysin paikassa kuin paikassa. Erityisesti tänään tuntui alussa aivan mahdottomalta, mutta sitten lähti rullaamaan kun löydettiin yhteinen sävel Sofin kanssa.  

Kun reilu viikko sitten ensilumi peitti maan ja lämpömittari laski miinuksen puolelle, käytiin ostamassa Sofille erittäin söpö villapaita Mustista & Mirristä. Katselin ensin koirien toppatakkeja, mutta sitten huomasin niiden järkyttävät hinnat - jopa 60-70€! Ei kyllä ole mitään järkeä kasvavalle pienokaiselle sellaista ostaa. Joten nyt villapaita hätävarana ja sitten myöhemmin harkitaan lämpimämpää vaihtoehtoa. Kaverini jo tarjoutui tekemään meille semmoisen kivan fleecetakin, joten jospa uskaltaudun pyytämään häneltä tätä palvelusta.Lumet kuitenkin sulivat (ainakin täältä Jyväskylästä) eikä villapaitaakaan joka lenkillä ole käytetty. Mukava se on kuitenkin ollut aina iltalenkeillä, kun on ollut niin pimeää ja kova viima. Sadetakki olisi myös kova sana. Kummitätini sellaisen minulle antoikin, mutta se oli Sofille vielä liian suuri. Takki on käyttämätön, koska tätini osti sen aiemmin heidän Japanese Chinille, mutta sillekin se oli ollut suuri.Eräs päivä kävin shoppailemassa Mustissa & Mirrissä muutenkin, jolloin mukaan tarttui suuri säkillinen raksuja, koirien hammastahna (kananmakuinen) ja naksutin! Hampaiden pesemistä kerran kokeiltiin, vaikka ei tuolla vauvalla paljon pestävää juuri ole. Hyvä se on kuitenkin totutella siihenkin toimenpiteeseen. Naksuttimeen haluan perehtyä kaikessa rauhassa paremmalla ajalla, mutta Heidin puheiden perusteella kyseessä on erittäin toimiva kapistus!

Tällaista kaikkea koiruilua ollaan harrastettu viime päivinä. Tällä hetkellä Sofi nukkuu sikeästi olohuoneemme lattialla. Taidan itsekin kohta lähteä unten maille, koska aamulla on aikainen herätys kouluun. Tiistaina rokotuksen jälkeen olisi tarkoitus mennä katsastamaan Jyväskylän parhaimmaksi koirapuistoksi kehuttu Viitaniemen koirapuisto! Toivottavasti sieltä löytyisi kavereitakin. Ollaan täältä meidän asuinalueelta jo paljon kavereita saatukin. Eräs päivä Sofi otti matsia nurmella erään valkoisen kiinanharjakoiran (??) kanssa. En oo ihan varma rodusta, mutta erittäin hauskaa näillä kahdella neidillä oli! 

SOFILTA PUSUJA! xoxoEi kommentteja:

Lähetä kommentti