sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Sofi & Keppihulluus

Koirarintamalla ei ole nyt vähään aikaan tapahtunut mitään merkittävää. Tavallista ja mukavaa arkea! Perjantaina oltiin tapaamassa muita shelttejä. Oli tosi mahtavaa, että Sofi pääsi näkemään rotukavereitaan aurinkoisessa kevätsäässä. Hieman ujosti tyttö oli leikeissä mukana, ja kävi välillä aina mamman jaloissa pyörimässä, mutta loppua kohden taas rohkaistui ja innostui taistelemaan lumipaakuista muiden kanssa. 


Yritin ottaa kuvia tuosta shelttitapaamisesta, mikä osoittautui taas erittäin vaikeaksi, sillä koirat hyörivät ja pyörivät ja ryntäilivät edestakaisin. Pitääpä mennä taas pian uudestaan, noita tapaamisia kun on suhteellisen usein täälläpäin onneksi! 

Olemme miettineet myös Sofin tulevaa ja toivottavasti menestyksekästä agility-uraa. ;) Hihii no ei nyt noin kunnianhimoisesti ehkä lähdetä liikenteeseen, mutta olen tosiaan selaillut jo vähän erilaisten yhdistysten ja kurssien kotisivuja. Olisi mahtavaa päästä kesällä kokeilemaan miten se agility sujuu meidän tytöltä! Haha, ylläoleva kuva on niin hauska! Käydään päivittäin järvellä heittelemässä joko palloa tai tuota rinkulaa. Ollaan nimetty se rinkulaksi ja se on ehdottomasti Sofin lempilelu. Se jaksaisi leikkiä sillä aivan loputtomiin! 


Toinen intressi on kaikenlaiset kepit ja risut. Lenkillä Sofi ottaa suuhunsa kaikki suurimmatkin puunoksat, vaikka ne olisivat sitä triplasti suurempia ja pidempiä. Sitten se yrittää vedellä niitä perässään pää kallellaan, on kyllä huvittavan näköistä! Tuossa kuvassakin tyttö niin nauttii!

Enkä normaalisti kyllä edes tykkää, että se syö noita risuja, kun en tiedä miten hyvin tarttuvat kurkkuun kiinni. Tuo kalikka tuossa kuvassa vaan oli niin suuri ja Sofi näytti niin hauskalta, kun se juoksi sen kanssa, että otin muutamia kuvia ja videoita tilanteesta.

Muutenkin, kepit ja kalikat ovat meillä erittäin käteviä koulutustilanteissa kuten seuraamisharjoituksissa! Tuolla kaduilla voitaisi pistellä menemään vaikka koko päivä niin, että Sofi kävelee rinnallani katsoen ylös, jos minulla on keppi. Eipä huomioi edes vastaantulevia koiria eikä ihmisiä, jos mulla on joku keppi. Sitten kun ollaan pitkä matka kävelty seuraamisasennossa, niin annan Sofille kepin palkinnoksi. Voi toista kun on onnensa kukkuloilla! Mutta etenkin tuolla jäällä tosi kätevä systeemi, että on lelu tai keppi kädessä, koska siellä koirat liikkuvat vapaana. Eipä tulee vaaraa, että ryntäisi toisten luokse, kun omistaja kiinnostaa niin paljon. ;) Vaikka kyllä olen saanut Sofin käyttäytymään jäälläkin erittäin hyvin. Perusasennossa seuraillaan, jos horisontissa sipsuttelee muita karvakuonoja.

Eikös olekin nätti tyttö! :)
Nyt lähdetäänkin Sofin kanssa minun vanhemmilleni pääsiäissunnuntaita viettämään. Luvassa on ainakin pitkä jäälenkki auringossa!


Mukavaa pääsiäistä kaikille! Miten te vietätte pääsiäistä? :) 

2 kommenttia:

  1. Sisaruksilla on samat harrastukset ainakin noiden keppien suhteen! Sirukin rahaa aina mukanaan vaikka minkälaista karahkaa, jos sitä ei kiellä. :D Ootteko muuten tulossa erkkariin ens viikolla?

    VastaaPoista
  2. Aijaa! :) Hihihiii, se on niin huvittavaa! Välillä matkaan lähtee jotakin parimetrisiä oksia, joita sitten raahataan perässä vaikka väkisin. :D

    Mutta joo, en olekaan kirjoittanut tänne meidän uusimpia uutisia, elikäs Sofilta murtui jalka! :( Ehdittiin kyllä jo ilmoittautua näyttelyyn, mutta emme tietenkään nyt voi tulla. Tehän olette menossa? :) Olisi ollut niin huippua tavata sinut ja Siru! Ensi kerralla sitten...

    VastaaPoista