sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Sofi & Lumileikit

Pitkästä aikaa! Tässä on taas muutamat viikot vierähtäneet mukavasti, kun on ollut niin hirmuisen kiire aikataulu. Tänään onkin täysin vapaapäivä, jonka ansiosta vihdoin pääsin istahtamaan koneelle tämän blogin äärelle.

Kävimme tosiaan suorittamassa pentukoulun loppukokeen muutama viikko sitten. Loppukokeessa käydyt testit ja arvioitavat osa-alueet olivat:

1. Luoksepäästävyys ja hampaiden katsominen
2. Paikallaolo maassa ohjaajan vieressä 30 sekuntia
3. Seuraaminen
4. Liikkeestä maahanmeno
5. Luoksetulo
6. Liikkeestä seisominen
7. Noutaminen lelulla
8. Seuraamishyppy
9. Paikalla istuminen katsekontaktilla 30 sekuntia
10. Yleisvaikutelma

Kokonaisuudessaan koe meni hyvin ja pääsimme sen "heittämällä" läpi. Eli täysin hyväksytysti suoritettu pentukurssi, josta pitäisi postilaatikkoon putkahtaa todistuskin tässä lähiaikoina. Luoksepäästävyys on Sofilla oikeastaan ihanteellinen, koska se ei ole liian innokas, mutta antaa hyvin tulla lähelle. Paikallaolo maassa on mennyt kotona lukuisia kertoja ja kauemminkin kuin tuon 30 sekuntia. Kokeessa Sofi päätti ampaista istumaan 27 sekunnin jälkeen... Harmitti se puuttuva 3 sekuntia!

Seuraaminen ja siihen liittyvät käskyt ovat myös olleet sellaisia, jotka ovat onnistuneet kotiseudulla aina. Kokeessa Sofi kuitenkin päätti kiinnostua enemmän maan koiraisista tuoksuista kuin minusta. Loppujen lopuksi se meni ihan hyvin, mutta paremminkin tietenkin olisimme voineet nuo seuraamisharjoitteet tehdä.

Luoksetulo on sujunut täydellisesti koulun ensimmäisestä tunnista lähtien ja niin se meni myös kokeessa. Samoin lelun noutaminen on Sofille ihan luontaista ja myös paikallaistuminen onnistuu katsekontaktin kera loistavasti. Kokonaiskuva siis jäi positiiviseksi ja nyt vain katsastelemaan tulevia kursseja! Kouluttaja suositteli meille rally-tokoa, tokon jatkokurssia ja agilityn alkeita. Itse olen eniten kiinnostunut agilitystä ja pohdiskelenkin koko ajan, että milloin sen aloittaisin ja pyrkisin johonkin ryhmään.


Sofi täytti torstaina kahdeksan kuukautta! Sinä päivänä otin myös mitatkin tytöstä, jotka olivat:

Korkeus noin 36 cm
Paino 7,2 kg

Monena päivänä on ollut aivan loistavia ulkoilukelejä, aurinko on porottanut ja lumi jäällä kimmeltänyt. Kokeilin eräs aamu myös hiihtämistä Sofin kanssa, kun hanki kantoi hyvin. Tyttö säntäili jatkuvasti edessäni meinaten jäädä suksieni alle sekä haukkui suksilleni. Eli eihän siitä oikein mitään tullut, mutta onpahan kokeiltu. Ensimmäinen kertahan se vasta oli, kun Sofi edes näki sukset. Hauskaa oli!Äsken tultiin pitkältä järvilenkiltä ja nyt tyttö lepäileekin tuolla nojatuolissa. Sofi on eilisestä asti aivastellut ja tuhissut, sekä sen nenä on ihan kuiva. Voisikohan olla pientä nuhaa? Muuten on oikein virkeä ja pirteä niin kuin aina, mutta nenässä tuntuu olevan jotain tukkoisuutta tai kutinaa. Pitääpä vähän tarkkailla, mihin se tuosta etenee.

Muuten Sofi-neidille kuuluu oikein hyvää! Se on hyvin mukana arkemme askareissa ja niin kiltti koira! <3

: D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti