tiistai 5. maaliskuuta 2013

Sofi & Treffailua

Reilun viikon aikana ollaan nähty paljon erilaisia koiria, joiden kanssa ollaan yhdessä puuhasteltu. Voidaan siis todeta, että Sofilla on ollut ennätysmäärä treffejä tässä lähiaikoina! Suosittu tyttö!

Sunnuntaina 24.2. Lähdimme tapaamaan kaveriani ja hänen kahta englanninspringerspanieliaan, Nadaa ja Viljaa. Jätimme aikuisen Nadan sisälle, jotta pennut pääsisivät keskenään leikkimään ulos. Lenkkeilimme järven jäällä, jossa Sofi ja Sofia hieman nuorempi Vilja riehuivat ja ajoivat toisiaan takaa.Maanantaina 25.2. Olin sopinut tapaamisen erään tytön ja hänen kahden shelttinsä kanssa lenkkeilyn merkeissä. Tyttö otti minuun yhteyttä sen jälkeen, kun olin kysellyt Facebookissa Shetlanninlammaskoirat-ryhmässä, onko Jyväskylässä ketään, joka haluaisi tavata meidät. Kävimme järven jäällä piiiiitkällä lenkillä, jotta koirat saivat taas juosta vapaasti. Sofi ja 10kk ikäinen Rambo tulivat erittäin hyvin juttuun, ja he eivät olisi väsähtäneet leikkeihinsä varmaan koskaan. Tytön toinen sheltti, Kassu, oli jo yhdeksän vuoden ikäinen ja siksi vähän rauhallisempi tapaus. Se tykkäsi mieluummin tassutella itsekseen kuin että olisi lähtenyt mukaan pentujen rientoihin. En saanut shelteistä kuvia, koska olimme liikenteessä työvuorojemme jälkeen ja siksi olikin jo niin pimeä.

Tiistaina 26.2. Aurinko paistoi mahtavasti ja vapaapäiväni kunniaksi lähdimme Sofin kanssa pitkälle jäälenkille. Tapasimme jäällä sattumalta pentukoulusta lintukoiran, Aavan, omistajansa kanssa. Aava on kuitenkin niin paljon Sofia suurempi, että sitä neitimme ikävä kyllä pelkää, ja paljon. Aava juostessa kaukaa luoksemme Sofi olikin yllättävän rohkea - se ryntäsi tervehtimään Aavaa. Loppujen lopuksi Sofi kuitenkin itki ja inisi jalkojeni juuressa, kun Aava yritti niin innokkaasti leikkiä.

Keskiviikkona 27.2. Vuorossa oli pentukoulun viimeinen kerta ennen koetta. Tällä  kerralla kerrattiin aiemmin opiskeltuja asioita. En valitettavasti päässyt töideni takia osallistumaan, mutta onneksi avomieheni vei Sofin tunnille. Kuulemma tosi hyvin oli mennyt kaikki jutut!

Lauantaina 2.3. Vein Sofin hoitoon "mummolaan" Muurameen appivanhempieni luokse. Avomieheni oli viikonlopun reissussa, joten asustelimme Sofin kanssa kahdestaan. Pelaan lacrossea ja joukkueellamme oli lauantaina peli sekä saunailta työpäiväni jälkeen, joten Sofi olisi jäänyt mahdottoman pitkäksi ajaksi yksin. Siispä ajattelin Sofin viihtyvän parhaiten Suomenlapinkoiran Napin kanssa. Itsekin oli paljon helpompi keskittyä omiin menoihin, kun tiesin Sofin olevan hyvässä hoidossa - eikä yksin kotona.

Sunnuntaina 3.3. Oli jälleen aivan mahtava auringonpaiste ja hanget kantoivat! Vietettiin Sofin kanssa aikaa Muuramessa Riihijärvellä sekä Päijänteellä.

Muuten ollaan otettu vähän rennommin. Muutamia kertoja ollaan nähty paria tosi kivaa koiraa, jotka asuvat tällä samalla asuinalueella. Etenkin Jasun kanssa Sofi rakastaa juoksennella ja koirat tapaavatkin onneksi usein Jyväsjärven jäällä leikkien merkeissä:
Tänään onkin minun syntymäpäiväni, jolle sopivasti varattiin aika pentukoulun loppukokeelle! Koe on siis tänään klo 16.30. Toivonkin, että Sofi antaisi minulle sellaisen ihanan synttärilahjan, että tekisi kiltisti kaikki jutut siellä kokeessa. Wish us luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti