torstai 13. joulukuuta 2012

Sofi & Superrrrrpostaus!

Moi kaikille ja oikein mukavaa alkanutta joulukuuta! Tai no erittäin hyvässä vauhdissahan tämä kuukausi on jo meneillään. Harmittaa, kun olen pitänyt niin valtavan pitkän tauon blogin kirjoittamisesta! On vain ollut niin valtava kiire ja stressi opiskelujen ja työn yhteensovittamisessa, ja koulutöiden kirjoittamisen jälkeen ei ole ollut energiaa kirjoittaa mitään vapaaehtoisesti! Sofin kanssa ollaan tietty puuhailtu silti kaikennäköistä! :)

Neiti on kasvanut hurjaa vauhtia, ja olenkin jo alkanut katselemaan haikeana aiemmin syksyllä otettuja ”vauvakuvia”. Vaikka sitä pissien lirauttelua sisälle en ikävöi sekuntiakaan! Sofi on siis ollut sisäsiisti jo viikkokaudet. Reilu viikko sitten tein suursiivousta ja laitoin matotkin lattialle tulevan joulun kunniaksi.Sofi aiemmin syksyllä nauttimassa auringonpaisteesta.En ole vieläkään päässyt koirapuistoon, mikä harmittaa valtavasti! Haluaisin niin päästä sinne tapaamaan muita koiria, varsinkin pentuja tai pienempikokoisia koiria, joiden kanssa voisi painia. Paljon tuttuja koiria alueellamme tietenkin on jo, ja etenkin yhdestä perhoskoirasta Sofi on saanut kivan leikkikaverin. 


Kasvattaja Heidin tekemä söpö mörkömantteli.


Suurin mullistus Sofin elämässä on varmaankin tuo paksu ja valkea lumipeite ulkona. Sofi rakastaa lunta aivan älyttömästi! Mitä korkeammat nietokset, sitä innokkaammin Sofi hyppii lumeen kuono edellä. Sen lempileikkeihin kuuluu ehdottomasti lumen pyydystäminen, kun minä heittelen sitä Sofin päälle. Siinä huono puoli on, että Sofi kastuu heti ja alkaa palella.


Sofi nauttimassa lumesta järven rannalla.


Eilen oli pentukoulun ensimmäinen kerta, joka oli luento. Koiria ei otettu mukaan luennolle, vaan se oli omistajille tarkoitettu teoriatilaisuus liittyen koiriin ja niiden käyttäytymiseen. Minusta luento oli mielenkiintoinen ja sieltä sai paljon tietoa ja vinkkejä. Alussa oli paljon perusasiaa, joka oli jo erittäin tuttua ja monet kouluttajan kertomat vaiheet ovat meillä onneksi jo menneet ohi. Pentukoulu järjestetään 10 kertaa, joka viikon keskiviikkona. Nyt on kahden viikon joulutauko, mutta tammikuun 2. viikolla startataan sitten Sofin kanssa peruskoulutus! Odotan sitä kyllä innolla, koska sosiaalistaminen muihin koiriin on minulle tosi tärkeää. Sofi on välillä arka uusien koirien kanssa, ja jättäytyy monesti ”karkuun juoksevaksi” osapuoleksi. Muuten tyttö on kyllä ollut koko ajan valtavan rohkea eikä ole pelännyt mitään!  

Jouluun ei tosiaan ole enää kovin montaa yötä. Olenkin jo vähän pohdiskellut Sofille joululahjoja, joita lähden tässä lähipäivinä sitten ostamaan. Haluan ostaa lahjaksi ainakin jonkun aktivointilelun niitä päiviä varten, kun me olemme pidemmän päivän töissä. Lisäksi ostan jonkun toisen upouuden lelun sekä jotain mukavia koulutusnameja. Sofia onkin viime viikkojen aikana jo keretty hemmottelemaan, kun se sai oman joulukalenterin sekä kaksi lämmintä manttelia. Toisen teki kasvattaja Heidi ja toisen minun äitini. Joulukalenterin koirasuklaat ovat olleet erityisesti mieleen. Tuleeko teille lukijoille mieleen jotain, mitä minun kannattaisi ostaa Sofille jouluksi? :)

Faunatarista ostettu koirien joulukalenteri, noin 8€.


Minun äitini taiteilema tyttömäinen, pallokuvioinen mantteli.

Yleisesti ottaen meillä on mennyt tosi hyvin. Sofia on ollut helppo kouluttaa, se on kiltti ja hyväkäytöksinen. Uskon sen olevan seurausta ensinnäkin kasvattajan hyvästä kasvatuksesta, mutta myös siitä, miten paljon meillä on alusta alkaen käynyt vieraita kylässä. Sofi on tottunut ihmisiin ja vilskeeseen. Viime lauantaina täällä oli noin 15 ihmistä pikkujouluja viettämässä ja Sofi oli tietenkin pippaloiden prinsessa! Vain muutamana päivänä on kotoa löytynyt joku ikävä yllätys, kun on tullut koulusta tai töistä. Eräs päivä oli revitty mainoksia ympäriinsä ja toisena päivänä löytyi minun tupsupiponi narunpätkiksi muuttuneena. Joka tapauksessa en voisi toivoa parempaa koiraa itselleni kuin meidän pieni Sofi! <3


4 kommenttia:

 1. Ihana uusi banneri sulla täällä! ;)
  Hih, enpäs tiennyt että koirillekin on joulukalentereita! :D Onkohan kissoillekin? :)

  VastaaPoista
 2. Juu sun kuvailujen ansiota! :) Vähän vaan säädin niin sain hienon bannerin :) Kiitti vielä! Voisin sinut mainita täällä? :) Ja on kissoillekin, mutta niitä ei ainakaan viime vuonna ollut eläinkaupoissa niin en tänä vuonna edes kysellyt. :(

  VastaaPoista
 3. Ihana Sofi! <3 Näyttääpäs tuo mantteli istuvan hyvin! :) Tosi hyvän näköinen Sofin päällä :)

  VastaaPoista
 4. <3 Joo se istuu erittäin hyvin ja on tosi toimiva käytössä! Kiitos! :)

  VastaaPoista